Tel: 93 889 35 87 / 93 886 19 99 / Ronda Camprodon, nº4. Vic
Cercar

Suïcidi, La mort evitable

Jordi Naudó de Teràpsia, ha participat en el documental del programa 30 minuts “Suïcidi, la mort evitable”. Es tracta d’un tema molt interessant, del que sovint se’n fa poca divulgació i encara menys, campanyes de prevenció.
Des de Teràpsia us animem a veure’l.

A Osona l’any passat s’hi van comptabilitzar 200 intents de suïcidi

Vídeo notícia publicada pel diari El 9Nou arran de la conferència feta a la UVIC el passat 17 de setembre de 2015 per Judit Pons, infermera especialista en salut mental, i Jordi Naudó, psicòleg clínic, on van tractar els diversos interrogants i mites que hi ha entorn del suïcidi.

Al final, però, només 11 es van consumar. Osona és de les poques comarques on es fa teràpia amb les persones que han intentat treure’s la vida.
L’any 2013, l’últim del que consten dades, d’aquestes se’n van acabar consumant 544, el doble de víctimes que en accidents de trànsit. Osona és de les poques comarques on es fa teràpia amb les persones que han intentat treure’s la vida, ja que almenys rere el 90 per cent dels suïcidis es pot concloure que hi ha trastorn o malaltia mental.

Els factors de risc que poden abocar a un suïcidi són la malaltia mental, els antecedents familiars o que hi hagi hagut una temptativa. Només a Osona l’any passat es van comptar 200 intents, tot i que al final van ser 11 les persones que es van treure la vida. Actualment, el 14 per cent dels suïcidis de l’Estat espanyol es produeixen a Catalunya. Des del 2007 aquesta dada ha crescut dos punts percentuals. Els especialistes ho atribueixen al fet que cada vegada es pot concretar més si rere una mort hi una voluntat de la víctima.