Tel: 93 889 35 87 / 93 886 19 99 / Ronda Camprodon, nº4. Vic
Cercar

sexologia clínica

com a disciplina, sorgeix de la psicologia i la medicina

centre el seu objectiu d’estudi en aquells aspectes i qüestions entorn a la sexualitat humana, en concret , aquelles alteracions de la resposta sexual que provoquen malestar en la vivència i la pràctica de la sexualitat.

Trobem alteracions a diferents nivells; en la fase del Desig, com la inapetència, la mandra o l’aversió a mantenir relacions sexuals; en la fase d’Excitació com la dificultat de tenir o mantenir l’erecció, les dificultats per excitar-se; i en la fase de Satisfacció com la impossibilitat d’arribar a l’orgasme, l’ejaculació prematura o retardada entre d’altres. També la  impossibilitat de realitzar el coit o el dolor durant aquest son freqüents en la població general.

  • Qüestions entorn a la identitat sexual i de genere i les parafílies també  són abordades des de la sexologia.
  • Qualsevol d’aquestes problemàtiques pot tenir un origen mèdic, psicològic o bé mixta.

Després de l’anàlisi de factors predisposants, precipitants i de manteniment, que desencadenen les disfuncions, cal escollir el tractament de menys impacte i de millor eficàcia amb el menor cost psicoemocional per la persona i la parella.

En l’actualitat es disposen d’abordatges terapèutics, de tipus mèdics i/o psicològics que son capaços de reequilibrar i tornar a la seva funcionalitat les diverses alteracions de la conducta sexual.

És per aquest motiu que a Teràpsia treballem ambdós perfils professionals, metges i psicòlegs-sexòlegs.

L’eficàcia dels tractaments, tal com recull la literatura específica, és alta i satisfactòria sense haver-hi d’invertir un llarg període de temps.

L’abordatge de qualsevol disfunció te uns resultats més eficaços quan els dos membres de la parella assumeixen la coresponsabilitat encara que el símptoma disfuncional estigui establert en un membre de la parella.

Professional de referència, Jordi Naudó