Tel: 93 889 35 87 / 93 886 19 99 / Ronda Camprodon, nº4. Vic
Cercar

PSIQUIATRIA

“especialitat mèdica que tracta els transtorns o malalties mentals i Psicològiques”

 

El camp va des de la prevenció, l’estudi, la investigació i el diagnòstic, fins al tractament i la rehabilitació dels trastorns mentals, en els seus vessants intel·lectuals, neurològics, conductuals i emocionals.

Vetlla per aconseguir el màxim d’autonomia i la millor qualitat de vida de les persones. I s’ocupa de la globalitat dels trastorns, entre altres, de l’insomni, l’ansietat, les fòbies, obsessions, depressions, trastorns alimentaris, fins als trastorns mentals greus com l’esquizofrènia, i també dels trastorns del comportament i de la personalitat i dels deguts a l’abús i l’addicció a l’alcohol i altres drogues i dels ocasionats per altres malalties físiques.

Els metges i metgesses psiquiatres, com a tractaments, utilitzem medicaments i/o teràpies psicològiques i estem especialitzats segons els diferents moments de la vida: la infància, l’adolescència, l’edat adulta i les persones grans. També tenim en compte que els pacients puguin patir altres malalties al mateix temps i considerem els seus efectes i els que d’altres possibles medicacions que es puguin prendre, en l’estat psicològic i mental de la persona.

En el nostre equip tenim la filosofia que la medicina s’ha d’exercir amb una visió holística del ser humà en el seu context familiar i social.

La paraula psiquiatria ve del mot grec psique (ψυχή), que significa ànima o esperit, i de iatros que vol dir metge, o sigui que literalment la psiquiatria és la medicina per a l’ànima.

Professionals de referència, Gràcia Ferrer, Joan Carles Rodríguez