Tel: 93 889 35 87 / 93 886 19 99 / Ronda Camprodon, nº4. Vic
Cercar

Ajudem a superar alteracions en els hàbits alimentaris i en les conductes de control de pes, que malmeten la salut i el funcionament psicosocial de la persona: Anorèxia i Bulímia

Trastorns de la conducta alimentària

Alteració en els hàbits alimentàris i les conductes de control en el pes, que malmeten la salut i el funcionament psicosocial de la persona. Una problemàtica entorn a la ingesta, situarà a la persona en un procés d’aillament social, i personal.

La majoria d’aquests trastorns es troben en l’adolescència , però també s’extenen en edats més avançades. Per la seva freqüència, les més conegudes son l’Anorèxia Nerviosa, on es caracteritza per la voluntat de pèrdua de pes de forma constant i l’alteració de la imatge corporal, utilitzant estratègies nocives per aconseguir l’objectiu com la no ingesta o les purgacions.

També l’anomenada Bulímia Nerviosa que es caracteritza per quadres d’afartament compulsiu seguits de conductes purgatives com el vòmit i lús de laxants. Sovint trobem alteracions en la personalitat, l’autoimatge negativa, elevada autoexigència, baixa autoestima, por a la maduresa i percepció errònea de la imatge corporal com a desencadenants dels trastorns. L’abordatge combinat de tractament mèdic i psicològic, s’ha vist com el més eficaç en la remisió del quadre Altres alteracions de menor prevalença serien l’Ortorèxia ,la Vigorèxia o la Pica.