Tel: 93 889 35 87 / 93 886 19 99 / Ronda Camprodon, nº4. Vic
Cercar

psicologia i psiquiatria jurídica

és un àmbit especialitzat entre el món del dret, el de la psicologia i la medicina.

Inclou el dret penal (imputabilitat i victimització), el dret civil, el dret familiar (separacions i/o divorcis) i el dret laboral (mobbing, assetjament…).

Comprèn l’estudi, l’avaluació, l’explicació i l’assessorament en aquells casos en que els fenòmens psicològics, conductuals i relacionals que incideixen en el comportament legal de les persones, sempre sota una metodologia rigorosament objectiva.

Quan una persona es troba immersa en un procés jurídic en qualitat d’imputat, es realitzen peritatges i avaluacions sobre l’estat mental d’aquest en relació als fets encausats. En el cas de les presumptes víctimes, els peritatges es realitzen amb l’objectiu de verificar els danys psicològics de la persona en relació als fets denunciats.

De la mateixa manera, comprèn una sèrie d’actuacions, l’objectiu de les quals és minimitzar els danys causats en les víctimes, així com, el disseny i la realització de programes per a la prevenció de conductes criminals, la formació i l’educació, tant a nivell social, com en determinats professionals (advocats, personal de presons…). També ofereix assessorament als advocats per tal de guiar determinats casos.

Professional de referència: Gràcia Ferrer